Samenwerking

De Buorskip vervult in Beetsterzwaag een centrumfunctie voor meerdere stichtingen en verenigingen. Hieronder een aantal die bij ons een plek hebben gevonden.


De Bibliotheek Zuidoost Friesland

Sinds 2011 is de bibliotheek bij ons in De Buorskip gevestigd. U kunt hier boeken en tijdschriften lenen of heerlijk lezen onder het genot van een kopje koffie of thee in onze foyer.

Openingstijden bibliotheek

– Dinsdag van 10.00 uur tot 18.00 uur

– Donderdag van 10.00 tot 18.00 uur

Vlakbij De Buorskip is er voldoende gratis parkeergelegenheid en voor mensen die slecht ter been zijn, is er parkeerruimte bij de entree.

Website: Bibliotheek Zuid Oost Friesland.


It Klaverbled – Activiteitencentrum

Activiteitencentrum It Klaverblêd in Beetsterzwaag bestaat al jarenlang en was vroeger bekend onder de naam “Dienstencentrum voor ouderen It Klaverblêd”. Diensten worden niet meer aangeboden, maar de activiteiten worden naar behoefte georganiseerd door vrijwilligers.

Het centrum is niet alleen beschikbaar voor ouderen. Zo wordt er bijvoorbeeld samengewerkt met “Oer ’t Brechje” en maken andere groepen gebruik van het centrum.

Website: www.itklaverbled.nl
Telefoon: 06 8168 23 80
Mail: info@itklaverbled.nl


Oer ‘t brechje – Sociaal cultureel werk

Oer ’t Brechje heeft tot doel heeft om ontmoetingen te organiseren voor inwoners van Beetsterzwaag door allerlei activiteiten te organiseren op verschillende gebieden. Van creatieve workshops tot EHBO herhalingslessen.

Website: www.oertbrechje.nl
Telefoon: 06-10835022 [Lia van Vliet]
Mail: contact@oertbrechje.nl


Fries Symfonie Orkest

Het FSO is een symfonieorkest, bestaande uit betrokken leden en projectleden, die graag het symfonisch repertoire spelen en daar ook voor willen werken.
Het FSO repeteert op donderdagavond bij ons in de van Teyenszaal.

Website: www.fso.frl

Facebook: www.facebook.com/friessymfonieorkest


Fryske Kryte de Sweach

Op ons toneel in de grote zaal repeteert regelmatig toneelvereniging Fryske Krite De Sweach.

Facebook: www.facebook.com/FryskeKriteDeSweach/

Mail: fryskekritedesweach@gmail.com


Lanterfanten

Lanterfanten in Beetsterzwaag is onthaasten in een omgeving vol met cultuur, historie, natuur en creativiteit. Een ultiem genoegen.

Website: www.lanterfanten.nl
Contactpersoon: Henk de Boer

Mail: de@lanterfant.nl